Ontwerper Installatietechniek

 

De Installatie Adviseur is op zoek naar een Werktuigbouwkundig Ontwerper/ Engineer Installatietechniek. Als ontwerper/engineer ga jij aan de slag met complexe gebouwinstallaties die aan alle gewenste milieu- en comfortbehoeften voldoet.

Als intern aanspreekpunt ben jij actief betrokken bij het gehele ontwerpproces, je overlegt met de adviseur en draagt bij aan het ontwerp en/of verbeteren van de installatieconcepten. Daarnaast schroom je niet om missende informatie zelf op te halen bij opdrachtgevers.

De Installatie Adviseur is een onafhankelijk adviesbureau voor gebouwgebonden installaties. Vanaf dag één is ons uitgangspunt: We doen het anders dan onze collega adviseurs. In plaats van vasthouden aan traditionele methodes en oplossing, geloven wij in het creëren van meerwaarde voor onze klanten door juist buiten de gebaande paden te treden. We durven gebruik te maken van creatieve, innovatieve nieuwe inzichten en producten. Hierdoor ontstaan niet alleen verrassende adviezen en oplossingen maar ook betere. Beter voor installaties, beter voor gebouwen en vastgoed en dus ook beter voor onze opdrachtgevers.

Want door hun bril kijken we vooral naar ons werk. Opdrachtgevers willen installaties die langdurig optimaal presteren tegen zo laag mogelijke kosten. Vanzelfsprekend stelt dit eisen ten aanzien van ontwerp, beheer en uitvoering. Voor ons zijn deze drie fases dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze adviezen en oplossingen slaan altijd terug op het totale – integrale – plaatje.

Ook onderscheiden we ons van anderen door onze werkwijze. Wij houden niet van een tijdrovende overlegstructuur, met notulen en bijlagen. Geef ons maar een heldere afspraken- en actielijst met deadlines. En hebben we een afspraak met onze opdrachtgever, dan staan we door onze regionale kantoren in no-time bij onze opdrachtgevers voor de deur.

Wat ga je als ontwerper doen?

Als ontwerper/engineer ben jij verantwoordelijke voor het uitwerken van het ontwerp binnen diverse projecten. Je werkt samen met collega ontwerpers en adviseurs aan verschillende projecten, van woonhuis tot theaters. Als ontwerper ben je een belangrijke spil in het project, jij werkt de klantvraag uit tot een concreet plan, je werkt nauw samen met collega ontwerpers en de (senior) adviseurs die in het projectteam zitten. Je komt terecht in een hecht team, werkend vanuit onze 5 kantoren verspreid door Nederland, waar je een grote vrijheid van eigen ondernemerschap en indeling van je werkweken krijgt. Je bent als ontwerpen betrokken van programma van eisen tot en met de uitvoering, een afwisselende en uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is.

Dit brengt jij met je mee:

– HBO/MBO+ werk en denkniveau op gebied van installatietechniek (W);
– Je kan zelfstandig en taakgericht werken;
– Sterke communicatieve vaardigheden;
– Een ondernemende instelling;
– Ervaring met het ontwerpen van luchtbehandeling, CV, GKW en sanitaire installaties;
– Ervaring met vermogensberekeningen, luchtkanalen- en leidingberekeningen en principeschema’s opstellen;
– Ervaring met teken applicaties zoals Autocad.

Wat heeft De Installatie Adviseur te bieden:

– Werken vanuit één van onze vijf kantoren verspreid door Nederland, thuiswerken is voor ons niets nieuws;
– Voltijd aanstelling, deeltijd is bespreekbaar;
– Marktconform salaris met doorgroeimogelijkheden;
– Studiebudget;
– Goede pensioensregeling.

 

Je komt terecht in een hecht team dat graag samenwerkt aan de meest uiteenlopende en prachtige projecten.